donderdag 23 februari 2012

heidi in de bergen

De dag voor de grote krak maakte ik nog een stapeltje pamperzakjes.Volgens de man moest ik wat meer in serie gaan werken, dat zou tijd en moeite sparen. En dat is eigenlijk wel waar:  patroon opdiepen, knippen, strijken, ... gaat sneller als je het niet stuk voor stuk doet.

Ik gebruikte voor de versie met biais een favoriet kringloopstofje : ons heidi en haar vriendjes.

Bij de aanschaf van mijn nieuwe naaimachine, kocht ik er nog een biaisvoetje bij, dat leek me de beste uitvindig ooit. Toen ik het wou gebruiken voor de zakjes, bleek het echter niet te passen op de persvoet ! Binnenkort er mee terug naar de winkel dus.Na 4 zakjes was ik die biais dus redelijk beu en maakte ik er nog 3 zonder.


patroon volgens mme zsazsa en eloleo
6 opmerkingen:

 1. het is echt een prachtig stofke van ons Heidi ;-) biaisekes: k zen er ook zot van, maar k koop ze nog netjes voorgestreken, k ben wat aan de luie kant als het over zoiets gaat ;-) liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb dat biaisvoetje ook gekocht en het past wel, hoor. Gewoon heel het voetje eraf draaien met de schroevendraaier en het biaisvoetje erop. Enorm handig ding! Je moet alleen het begin en einde van het biais nog met het gewone voetje aan elkaar vasthechten.
  Groetjes,
  Sabien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. aha, dat is goed nieuws ! ik probeer het zo snel mogelijk uit !

   Verwijderen
 3. Dat Heidi in de bergen stofke, is zo geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen