donderdag 17 januari 2013

hallo Maurice !

Vorige week arriveerde Maurice in de familie, een beetje te vroeg en maar 1,830kg maar dat kon de vreugde niet temperen !

Ik besloot het vlinderdeken te maken uit 'Stof voor durf-het-zelvers' maar dat verliep niet zonder slag of stoot. Eerst negeerde ik de stofvouw-instructie waardoor ik een halve vlinder uitknipte in het enige babystofje dat ik had, hop snel gaan kijken op het stoffenkraam van de markt, iets redelijks gevonden, hop terug naar huis, stof in wasmachine geduwd, daarna in droogkast en onder strijkijzer. Het knippen deel 2 verliep gelukkig voorspoedig, al lag de living wel onder een laag zwarte fleece. De hoeken van de voeten- en hoofdzak vond ik niet makkelijk te naaien (op de foto zag het er simpeler uit) en net toen alles gekeerd was, zag ik dat ik de rekker was vergeten in te naaien !




Het kostte wat gevloek, gezucht en tijd, maar het resultaat  is wel heel leuk ! Maurice kan binnenkort lekker warm naar buiten.

Nog iets over dat boek : leuke ideeën, mooie foto's maar ik vind het niet zo duidelijk uitgelegd. Zonder naaiervaring zou ik al heel snel vastzitten en totaal gefrustreerd zijn. Hebben jullie dat ook ondervonden ?

Wie nog kans wil maken op een pakketje zachte wol, je kan nog deelnemen aan mijn give away !
Posted by Picasa

9 opmerkingen:

 1. Ondanks alle hindernissen ziet het resultaat er anders wel heel erg geslaagd uit hoor !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een projectje dat nog op mijn lijst staat, ik heb nog even tijd (hoop ik althans !) voordat het baby'tje de wereld ziet! Ik vind het jouwe goed gelukt, maar je commentaar schrikt me wel wat af... wat denk je een ander patroontje zoeken op toch voor de durf-het-zelvers gaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha ja, nog iets: die onderste vlindervleugeltjes, hebben die eigenlijk een functie, of mag ik dat ook gewoon enkele vleugels nemen?

   Verwijderen
 3. oooh zo fijn....in deze dagen zou je toch gewoon zo ééntje voor jezelf willen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. trek je niets aan van mijn gesukkel, had wss een bad-sewing-day :-) Je zal blij zijn met het resultaat ! Ik weet eigenlijk niet of die onderste vleugels een functie hebben, maar anders zou het geen 'echte' vlinder zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een fijn geschenk! Ik had er ook zo eentje voor onze dochter en het was echt onze redding. De eerste maanden van haar leven lukte het überhaupt niet met inslapen en weende ze heftig en veel. Toen we deze deken introduceerden kwam daar direkt verandering in. Ze voelde er zich geborgen en veilig in. Hierdoor vond ze rust en algauw een slaap-waak ritme.
  Ik wens Maurice alle goeds en hoop dat hij goed gedeid in zijn fijn, warm dekentje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hey,
  ik ben ook van plan om voor het vlinderdeken te gaan... alleen versta ik niet goed op het patroon wat die maat 1 en maat 2 voor de voetenzak is...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoihoi
  Ik heb al enige (ahum een jaar of 10...) naaiervaring maar vind het boek ook niet heel duidelijk.
  Het is een boek van Belgische makelaardij...misschien kom het daar ook van?
  Ik heb nog een vraag voor jou, heb je tricot of katoen gebruikt voor de buitenkant?
  En waar heb je dat supermooie stofje vandaan?? Ben aan het zoeken voor m'n as neefje of nichtje maar een meisjes stofje is eenvoudig..maar voor een jongetje??

  Maar je resultaat is prachtig...hoop die van mij binnenkort ook (moet nog wel stof halen ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen